tisdag 11 mars 2008

Du tror inte på det här eller hur...

Tro det eller ej fanns det faktiskt en ny spis i mitt kök när jag kom hem. Ingen vedspis, utan en ny fin, vit, glänsande sak. Stor som attan är den också. Får plats typ fyra stekpannor på den. Och ugnen kan man grilla en människa i. Minst. Kanske två, om de är små. Jag har brännt ut och joxat och trixat så det har luktat rengöringsmedel i hela lägenheten och sen invigde jag spisen och den är uuuuunderbar!

Hade det inte varit för den extra bonusen hantverkarna gav oss hade allt varit frid och fröjd nu. Nu ska inte jag vara gnällig, jag menar, alla gör vi misstag. Misstagen kan variera väldigt. Jag kan till exempel ibland glömma lunchlådan hemma. Ibland ringer jag upp fel person när jag är stressad. En gång tog jag på mig båda strumporna på en och samma fot.

Andra gör helt andra misstag. Som att när de installerar spisar gå in i ett helt annat rum i en annan del av lägenheten, välta en bokhylla full med Korvens dyra dvd:er, boxar och andra samlarprylar och göra sönder en del av dem. Samma personer gör tydligen också misstaget att inte ens lämna en liten lappjävel med ett telefonnummer, utan åker bara härifrån och visslar och låtsas att det regnar.

Behöver jag säga att jag ringt ett mycket argt samtal idag? Och självklart var alla jag pratade med supertrevliga och bekymrade och lovade kompensation, och det tvivlar jag inte en sekund på att vi får, men hur ersätter man en limiterad dvd-box som inte säljs längre? Och hur gick det här till? Vad fan gjorde spiskillarna i vårt filmrum? Gah....

Hade inte the real spisgubbe varit så trevlig och bekymrad över sina underhuggares beteende hade jag bitit huvudet av någon. Typ hyresvärden (hur han är inblandad? han är alltid inblandad i allt ont som drabbar mig). Tur i oturen är i alla fall att jag återupptäckt ordet "underhuggare". Det bara kom till mig när jag skrev nu. Bra ord, det där.

Inga kommentarer: